Bildet viser daglig leder hos Bilsenteret R2, Thorolf Rudolfsen, foran flere bruktbiler utendørs

Brennhett bruktbilmarked

Thorolf Rudolfsen stortrives i sommervarmen. Br2-sjefen forteller om et bruktbilmarked som er brennhett for tiden. Bare i midtsommeruka rullet åtte flotte bruktbiler ut fra bilsenteret på Herbergåsen.

-Vi hadde en liten dupp rundt påsketider, men bortsett fra de ukene der har vi solgt massevis av bruktbiler hittil i år. Her om dagen forsvant en fem år gammel dieselutgave av Kia Sportage, rett ut av butikken omtrent før vi hadde fått den inn. Vi rakk ikke engang å legge den ut på nettet. I dag har vi solgt to flotte brukte biler, og to til er ute på prøvekjøring. Det går så det griner for tiden, sier Thorolf Rudolfsen.

Superdemobiler

Utover at det går unna som bare det, er det ingen klare trender i bruktbilomsetningen for tiden, skal vi tro Br2-sjefen.

-Det er alt, det. Ikke noe som skiller seg ut. Fossilt, hybrid og elektrisk. Niro, Sportage, Sorrento. Alt går like bra. Det er et spesielt marked nå. Det går ikke an å forstå det, sier Rudolfsen, som nylig la ut det han kaller «superdemobiler» for salg.

-Vår 2023 Kia EV6 demobil i den superlekre fargen Yacht Blue er klar for ny eier. Dette er bilen som tar Kia til det neste nivået, fullspekket med utstyr, oppgitt rekkevidde på nesten 50 mil og med nybilgaranti helt til 2029 eller 150 000 kilometer. Her er det bare å løpe og kjøpe. I alle fall løpe og prøve. Det samme gjelder den andre demobilen vår. 2023 Kia Niro EV i en lekker tofarget Snow White Pearl og svart blank kombinasjon. Lekre linjer både utvendig og innvendig samt et innovativt interiør gjør at dette er en bil det er enkelt å hvile øynene på. Denne bilen har samme nybilgaranti som EV6´en.

 

bildet viser en knapp med teksten "se våre bruktbiler"