Bildet viser Thorolf Rudolfsen og Rune Sjøli foran en KIA Soul

Mange kommer langveisfra til Br2

Hos Bilsenteret r2 er man på fornavn med de fleste av kundene. Og mange kommer langveisfra til den lille Kia og Citroen-forhandleren på Herbergåsen.

– Det har sine fordeler å være liten. Vi kjenner de fleste som kommer inn i butikken vår, og de fleste kjenner oss. Det er veldig lite utskiftinger blant medarbeiderne våre, så vi er kjente ansikter for de aller fleste av kundene våre, forteller daglig leder Thorolf Rudolfsen.

Mange kommer langveisfra

Det er tirsdag, og en av de varme nestensommerdagene som september hadde å by på i år. Det er stille i det romslige lokalet, som har huset bilforretning siden 1999. Godt med plass utenfor, også, og det får vi vite at mange av kundene til Bilsenteret r2 setter pris på.

– Det er mange som kommer hit fordi de er lei av trange parkeringsforhold og kronglete kjøreveier hos mange av forhandlerne i byene og de større stedene rundt i distriktet. Hit er det enkelt og greit å komme til, og det er alltid godt med parkeringsplasser, forteller Rudolfsen, og får full støtte av selger Rune Sjøli.

– Det er mange av kundene våre som forteller at de setter stor pris på akkurat det. Det er spesielt mange servicekunder som kommer langveisfra.

Kia e-Soul er bestselgeren

En og annen entusiast finner veien inn i det romslige lokalet der alle personbilmodellene til Kia og Citroen står utstilt. Særlig den flunkende nye og flotte plugin-hybriden C5 Aircross blir gjenstand for oppmerksomhet. Dette er da også en Citroen som både Sjøli og Rudolfsen har store forventninger til.

– Vi har bare forhandlet Citroen i fire år, og inntil nå er det stort sett varebiler vi har solgt av dette merket. Men nå satser franskmennene for fullt, og denne lekre SUV`en vekker oppmerksomhet over alt, sier de to, og forteller at det ellers er Kia Soul i elektrisk utgave som er den store bestselgeren for tiden.

– Kia e-Soul er en romslig, praktisk og morsom bil med lang rekkevidde. Den siste generasjonen, som kom nå i år, kan til og med utstyres med hengerfeste, så da blir jo bilen enda mer allsidig.

Klarer ikke skaffe nok biler

Rune Sjøli må ut en tur. Det er en som har bestilt besiktigelse og prøvekjøring av en brukt Citroen stasjonsvogn. Det er stor etterspørsel etter bruktbiler for tiden, og det gjelder ikke bare hos forhandleren på Herbergåsen.

– Sommeren har vært helt utrolig. Det er et voldsomt trykk, og vi klarer rett og slett ikke å skaffe nok biler. Det kan virke som om nordmenn bruker pengene på familiebil nummer to nå som de ikke kan dra på ferietur til syden, forteller Sjøli.

Koronakrisen har åpenbart ikke skremt nordmenn fra å kjøpe bil, og det er Rudolfsen og Sjøli glad for.

– Vi har klart oss mye bedre enn vi fryktet da vi måtte stenge ned i mars. Men nå har vi tatt igjen tapet fra i vår. Vi ligger til og med litt over omsetningen vi hadde på samme tid i fjor.

Bransje i endring

Thorolf Rudolfsen forteller at bilbransjen har endret seg voldsomt på de 20 årene han har vært i bransjen.

– Vi jobber mye mer effektivt nå med moderne elektronikk og datamaskiner. Før måtte vi sende lånesøknad på faks, og vi fikk svar dagen etter. Nå gar det under et minutt å sjekke om kunden får lån. I år 2000 hadde vi modem med kobbertråd, og det tok en time å legge ut en bil på finn.no. Nå er det gjort på et blunk. Og vi slipper å kjøre til Jessheim for å få registrert en bil. Nå har vi skiltene her hos oss, og vi registrerer bilen på nettet.

Det blir også stadig flere kvinner som kommer alene for å kjøpe bil hos Bilsenteret r2, og det synes Rudolfsen er ekstra hyggelig.

– Før hadde de gjerne med seg en mann, men det har de ikke i like stor grad lenger. Og nå har de fleste av kundene våre lest seg opp på forhånd før de kommer til oss. De vet hva de vil ha, og ringer til oss for å avtale prøvekjøring.