Bildet viser KIA EV6

En uforglemmelig helg bak rattet på KIA EV9

Denne helgeturen ble en nostalgisk reise, noe som er litt fascinerende ettersom jeg skulle prøvekjøre den nye KIA EV9 – en teknologisk maskin på fire hjul. Da jeg kjørte ut fra parkeringsplassen til R2, kom assosiasjonene til sommeren 1994 strømmende.

Minner om en amerikansk sommer

Jeg var 20 år og cruiset rundt i en stor Dodge Ram på den amerikanske vestkysten. Jeg følte meg uovervinnelig og umåtelig kul – i hvert fall i mitt eget hode. Den samme følelsen gjenoppsto da jeg satt meg i KIA EV9. Med sin bredde på nesten 2 meter og en lengde på 5 meter, er dette en stor bil for store følelser og utflukter. Derav assosiasjonen til sommeren i 1994.

Bildet viser et AI-generert bilde av en mann foran en bil.
Dette er den kunstige intelligensen DALL-E sin tolkning av meg i USA i 1994. Den er svært nære hvordan jeg faktisk tror det så ut.

En ny definisjon av familiebil

Vi pakket bilen med utstyr og stæsj lørdag formiddag og satt kursen mot en av Østfolds byer – for å besøke familie. Turen var fylt med latter og komfort, takket være KIA EV9s imponerende romslighet. Fire unger satt bak, hver i sitt eget sete, med såpass god plass mellom seg at det ikke var mulig å pirke borti lillebror.

Samtidig hadde jeg både god sidesikt, og instrumentpanelet var forståelig, og fjæringen gjorde opplevelsen enda bedre.

Med seks eller syv seter, omfattende bagasjeplass og en brukervennlig innredning, møter den bilen alle tenkelige familiebehov – fra dagligvarehandel til lengre helgeturer.

Og med EV9s imponerende rekkevidde på opptil 50,5 mil og rask hurtiglading, er ikke ladeangst et ord som trenger å brukes. Så min følelse er at KIA EV9 omskriver reglene for familiebilsegmentet med sin romslighet og helt unike design.

Bildet viser bagasjerommet i KIA EV9
Bilen har svært god plass.

KIA EV9 i praksis

På snødekte veier viste KIA EV9 seg å være bemerkelsesverdig forutsigbar og lett å kontrollere, noe som også VG kommenterer i sin test fra januar 2024. VG ga terningkast 6 og omtale den som et godt kjøp og en av årets beste familiebiler,

Så EV9 vil konkurrere godt mot tunge navn som Tesla Model X, Mercedes EQS SUV, Volvo EX90 og VW ID. Buzz.

Bildet viser baksiden av KIA EV9.

Oppsummert

Min helgetur med KIA EV9 var mer enn bare et dykk i minnenes brønn; det var en smak av fremtidens bilkjøring. Den turen minnet meg også om hvor langt bilene har utviklet seg siden de tunge, bensinslukende kjøretøyene fra 90-tallet. Likevel, kjøregleden – den gode, gamle følelsen av frihet på veien – er fortsatt den samme.

Så hvis du verdsetter romslighet og komfort, men også ønsker å ta et skritt inn i fremtidens mer miljøvennlige kjøring, så anbefaler jeg en prøvetur med KIA EV9. Det er en opplevelse som knytter fortidens sjarm med morgendagens løsninger, og viser at gode vibber ikke trenger å gå ut på dato.

Mann, 49

 

bildet viser en knapp med teksten "kontakt oss"