Bildet viser Thorolf Rudolfsen

Nesten cowboytilstander for tiden

-Denne sommeren kommer til å bli annerledes for oss. Veldig annerledes. Nå må vi reise land og strand rundt for å finne gode biler til kundene våre. Vi klarer å holde hodet over vannet så vidt det er, men nå håper vi inderlig at vi snart kan se en ende på leveringsproblemene som store deler av verden har slitt med i lang tid, sier daglig leder Thorolf Rudolfsen hos Br2, som mener det er de reneste cowboytilstander i bilbransjen for tiden.

 -Vi har mer enn 20 kunder som har ventet på flotte Kia EV6 siden i fjor høst. Vi aner fremdeles ikke når de kan få bilene sine. Samtidig ligger det nesten hver dag mellom 70 og 80 EV6 til salgs på nettet. Dette er brukte biler, som folk har hentet fra utlandet, og som ofte selges for langt høyere priser enn det vi hadde tatt for en ny bil av samme type. Dessuten er det alltid høyere risiko å kjøpe biler på det private markedet enn hos en autorisert forhandler. Våre biler er satt for å tåle tøffe vinterforhold, og det er det ikke så mange sideimporterte som er. Om det ikke er cowboytilstander i markedet for tiden, er det i alle fall ikke langt unna, mener Thorolf.

Klare og vel så det

Br2-sjefen ler og smiler like mye som før, men alvoret er aldri langt unna. Det er tøffe tider i bransjen, men Rudolfsen og kollegene hans har ikke tenkt å sitte stille i båten og vente på bedre tider.

-Vi har klart oss sånn noenlunde hittil, men vi har måttet finne andre måter å jobbe på. I april solgte vi syv nye biler, men nå begynner lageret å bli tomt. Til gjengjeld solgte vi 20 bruktbiler i samme måneden, så totalen er ikke så aller verst. Men det er temmelig travelt å farte rundt og forsøke å finne de beste bilene til kundene våre, sier Rudolfsen, som håper å få den nye utgaven av storselgeren Kia Sportage i butikken i løpet av forsommeren.

-Etter planen skal den komme i juni, men nå er det ikke så mye som går etter planen, så vi får bare vente og se I mellomtiden går vi på alle kursene som kommer og holder oss oppdatert etter alle kunsten regler. Vi skal i alle fall være klare og vel så det når tingene endelig løsner igjen.

 

 

bildet viser CTA