For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Ring oss
63 90 11 11
Kim-Andre Sjøli har fått drømmejobben

Kim-Andre Sjøli har fått drømmejobben

Kim-Andre Sjøli mener han har fått selve drømmejobben. Den nye selgeren og garantiansvarlige til Br2 AS begynner å få tak på kontordelen av arbeidet, og gleder seg til å ta ordentlig fatt på salgsjobben. Dessuten har han nå kortet ned arbeidsveien til seks kilometer.

 -Sykkelavstand? Ja, kona mener i hvert fall det. Og med de drivstoffprisene vi har nå, har hun jo et poeng. Vi får se til sommeren. Foreløpig er det veldig praktisk å hive seg i bilen og være på jobben i løpet av syv minutter, ler den sympatiske 34-åringen.

Vokst opp med biler og motorer

Hvis du synes du drar kjensel på etternavnet Sjøli, er ikke det så underlig, for Kim-Andre er eldste sønn til Rune, som har jobbet hos Br2 AS i flere år. Derfor er det heller ikke så rart at junior, etter utsagn, nærmest har vokst opp med biler og motorer.

-Det var biler det handlet om nesten hele tiden. Jeg har hatt den interessen så lenge jeg kan huske. Alt på fire hjul. To hjul, også forresten. Og båter. Du kan godt si at jeg er arvelig belastet og miljøskadet, smiler Kim-Andre.

Det var nærmest bare en ubetenksomhet at han endte opp med et fagbrev som tømrer.

-Det var den muligheten jeg hadde til å få meg en yrkesutdanning der jeg vokste opp. Dessuten var oldefaren min tømrer, så jeg tenkte at dette kanskje kunne være noe for meg. Men jeg kjente hele tiden at jeg var på feil hylle i livet. Jeg hadde ikke hatt fagbrevet mer i en uke før jeg skaffet meg jobb i en bilforretning.

Den beste investeringen

Det er landlig, stille og rolig på Skogbygda, der Kim-Andre og fru Lene har bodd i snart ni år. I 2016 kom sønnen Oskar til verden, og rett etter pandemiutbruddet i 2020 ble datteren Maja født.

-Vi slapp unna til siste runden. Vi klarte å holde oss friske gjennom hele pandemien, men da den siste bølgen kom nå i vinter, ble vi smittet alle sammen. Det tok to dager før hele familien var i karantene. Det var det samme på jobben. Det var noen dager det bare var et par av oss som kunne møte på jobb.

Det er ikke tid til noe annet enn familie, jobb og motoriserte kjøretøy for den nye bilselgeren og garantiansvarlige til Br2 AS. Han har lovet fruen å ikke gå til innkjøp av noen ny motorsykkel, men lysten på en ny Ducati er i høy grad til stede. Og robotgressklipperen er uerstattelig.

-Den beste investeringen jeg noensinne har gjort.

Med bestemor i Lofoten og svigerforeldre med hytte på fjellet, trenger familien en driftssikker og romslig bil med firehjulstrekk, og Kim-Andre ser ikke bort fra at de går til innkjøp av en ny Kia med tid og stunder.

-Det er jo flotte biler, og det kommer mange spennende nyheter fremover. Nye Sportage, for eksempel, ser skikkelig lovende ut. Og EV9. Vi får se når det blir litt bedre utvalg og bilbransjen får orden på leveringsproblemene igjen.

Bare til finværesdager

Han har for lengst mistet oversikten over hvor mange biler han har hatt, men anslår at det kan dreie seg om et sted mellom 40 og 50.

-Jeg kjøpte min første VW Vento i 2006. Det er faktisk den bilen jeg har hatt lengst. Den hadde jeg i ett år, og kjørte 50.000 kilometer mens jeg gikk på skolen og jobbet på en bensinstasjon på Skarnes på fritiden. Jeg liker å kjøpe og selge biler, ler Kim-Andre Sjøli.

-Drømmebilen? Inntil Kia kommer med noe skikkelig bøllete, må det bli en Audi RS. En sånn bil som bare skal brukes til kos på finværsdager.

Top