bildet viser en blid mann som peker bort på en brun bil

Klart for nye, hypermoderne og superlekre Kia Sportage

Utstillingsbilen ble solgt etter bare noen dager, men en ny er allerede på vei. Hos Br2 AS er man forberedt på stor etterspørsel etter den nye Kia Sportage, som daglig leder Thorolf Rudolfsen mener både er hypermoderne og superlekker.

-Kia Sportage har vært en favoritt blant kundene våre helt siden jeg begynte her på Br2 AS. Femte generasjon av denne bilen er en topp moderne ladbar plug-in-hybrid, og nå er den endelig på plass i butikken vår. Dette er en helt ny bil på alle måter. Den er utviklet på en ny plattform, og fintunet for å sikre optimale kjøreegenskaper på europeiske veier. Nye Sportage har større bagasjerom, takhøyde og benplass enn tidligere versjoner, og har nå klasseledende benplass for baksetepassasjerene. Bilen har utstyr og teknologiske nyvinninger som du hittil bare har fått på langt dyrere kjøretøy, sier en usedvanlig entusiastisk Br2-sjef Thorolf Rudolfsen.

Rett og slett rålekker

Kia har fått mye anerkjennelse for stilrent og spennende design de siste årene, og ifølge Thorolf viser nye Sportage et klart slektskap med storebror Sorrento og den flotte elektriske SUV´en EV6.

-For en flott bil! Den nye ladbare hybriden til Kia er rett og slett er rålekker. Både utenpå og innvendig. Den velkjente tigernesen er løftet til et nytt nivå, og de bumerangformede LED-lysene er ikke bare utrolig stilige, de er intelligente og automatiske også.

Interiøret i nye Kia Sportage er designet for å sette føreren i fokus. Ifølge Kia er kupeen nøye konstruert for å kombinere ny teknologi med førsteklasses materialer og moderne stil.

-Midtpunktet er denne store, buede berøringsskjermen på 12,3-tommer. Avansert og sikker tilkoblingsteknologi gjør at programvare og kart kan oppdateres trådløst, og du kan fjernstyre funksjoner i bilen med mobiltelefonen din.

Solid elektrisk rekkevidde

Nye Kia Sportage plug-in hybrid er utstyrt med den velkjente 1,6-liters T-GDI-motoren, en elektrisk motor med 66,9 kW og et litiumionpolymerbatteri på 13,8 kWh. Drivlinjen har en total systemeffekt på 265 hk, med 180 hk fra forbrenningsmotoren. Den elektriske rekkevidden er oppgitt å være inntil 70 kilometer.

-Det er mer enn tilstrekkelig for de fleste daglige gjøremål. Her blir det lenge mellom hver gang du må fylle tanken, smiler Thorolf Rudolfsen.

Ifølge Kia er den nye Sportage utstyrt med en rekke teknologiske nyvinninger som skal gi utmerkede kjøreegenskaper tilpasset europeiske veier. En ny generasjon elektronisk regulert fjæring (ECS) sørger for optimal komfort og høy sikkerhet ved å tilpasse dempingen kontinuerlig. En ny terrengmodus gir Sportage enestående kjøreegenskaper under mer utfordrende forhold som snø, gjørme og sand. Nye Sportage er også ledende på sikkerhetsfronten med både passive og aktive DriveWise-systemer.