Å feriesjekke bilen før langturen er lurt

Nordmenn er blitt eventyrlystne og trenden med å utforske Norge og Europa i bil er økende. Så før du starter på sommerens langtur, med eller uten campingvogn bak bilen, er det smart å feriesjekke bilen.

Jeg anbefaler alle som skal legge ut på Norges- eller Europaferie med bil og campingvogn å feriesjekke bilen, sier servicesjef Erik Granum hos Bilsenteret R2. Om den ikke er i fullgod stand, kan du få problemer og ufrivillig stans. En feriesjekk koster kun kr 1.500,-.

Bestill feriesjekk av bilen her.

Kom innom oss og vi sørger for at bilen din er klar for å bli med på sommerferie i år også. En liten feil kan ødelegge både dagen og ferien. Dessuten handler det om sikkerhet, komfort og trivsel.

Servicesjef Erik Granum

Problemer med bilen på en øde landevei, eller enda verre – langs motorveiene i Tyskland, kan virkelig ødelegge ferien din. Å bli stående langs motorveien er dessuten livsfarlig. Timesvis med venting og problemer kan ofte unngås ved å ta en «feriesjekk» av bilen.

Aircondition/klimaanlegget må fungere

Dersom du vet at du blir sittende mange timer i bilen anbefaler vi at du sjekker AC/klimaanlegget godt før du reiser. Selv ville jeg tatt en egen Mist-behandling som fjerner mikroorganismer, mugg og bakterier på steder det er vanskelig å komme til. Behandlingen gir bilen et friskt klimaanlegg og sørger for god luftkvalitet. En Mist-behandling som bare koster kr 499,-,  pluss pollenfilter, er en god investering for å få et sunt og godt inneklima i bilen. Det er ekstra viktig om du planlegger bilferie.

Dette inkluderer feriesjekken

  • Dekkene – Er kvaliteten ok, og lufttrykket riktig?
  • Sjekk av bilglass  – Steinsprut som kan forverres i løpet av turen?
  • Kontroll av bremser – Sjekk og påfyll av oljer og væsker (Bl.a motorolje, kjølevæske, spylevæske og bremsevæske.) Bremser og forstilling er blant de delene som utsettes for ekstra slitasje på en langtur, og som derfor bør sjekkes før avreise.
  • Sjekk og evt. bytte av vindusviskere –Fra kr 399,- pr sett foran ved behov for utskiftning.
  • Kontroll av forstilling og bakstilling
  • Sjekk og evt. bytte av lyspærer (Fra kr 50,- pr stk. ved behov for utskiftning.)
  • Kontroll av batteri – (Lader batteriet som det skal, og om tilstanden ellers er ok?)

Prisen for feriesjekken er kr 1.500,-. Ved behov for bytte av vindusviskere eller pærer ,vil kostnaden for disse komme i tillegg. Fra kr 399,- pr. vindusviskersett foran og fra kr 50,- kr pr. pære (ikke xenon). Ønsker du ikke å bytte dette – gi du oss bare beskjed.

Oppdager vi større problemer med bilen som bør rettes før du drar på ferie gir vi deg et godt tilbud for reparasjon.

Bestill feriesjekk av bilen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *