KIAs nybilgaranti på 7 år er Norges beste

Ingen slår KIAs nybilgaranti. KIA beholder tittelen «Norges beste nybilgaranti» i Forbrukerrådets test. Selv med sterke nykommere, greide ingen av konkurrentene å ta fra KIA den gjeve tittelen.

Det er femte gangen at Forbrukerrådet har gransket norske bilgarantier. Denne gangen har de rangert hele 31 bilmerker. Både Alfa Romeo og Fiat forsøkte nå å vippe KIA ned fra den norske bilgaranti-tronen, men greide det ikke.

Tom Rune Hansen
Alle vi som selger KIA er stolte over å kunne tilby kundene en nybilgaranti ingen andre kan matche, sier Tom Rune Hansen.

Med 7-års garanti på alle modeller tilbyr vi deg en ekstra trygghet ved kjøpet av KIA, sier Tom Rune. Bytter du bil innen 7 år overføres garantien også til neste eier. Det øker gjenkjøpsverdien på din bil.

Nybilgaranti i 7 år eller 150 000 km

-KIA har operert med 7-års nybilgaranti siden 2010 og vært uslåelig i alle kåringer, sier Tom Rune Hansen. Andre bilmerker som har innført 7 års nybilgaranti, har fort gått tilbake til 5-års garantien. Nå hadde vi bare konkurranse fra to, Alfa Romeo og Fiat, som lanserte sin 7-årsgaranti i 2017.

3 års veihjelp i tillegg

I tillegg til 7 års nybilgaranti har KIA også innført 3 års gratis veihjelp på alle nye KIA som selges. Veihjelp er tilgjengelig døgnet rundt for å bistå deg dersom du får problemer og trenger assistanse. Du vil enten bli hjulpet på stedet, eller du vil bli eskortert til nærmeste KIA-forhandler for å få løst dine problemer. Veihjelp er også gratis i hele Europa.

Få garantisaker

– Nybilgarantien forutsetter at bilens serviceprogram er fulgt hos godkjent verksted. – Vår erfaring er at det er svært sjelden at KIA-eiere får bruk for sin nybilgaranti, sier Tom Rune. Det betyr jo at KIA er bunnsolide biler.

Nybilgarantien handler om produksjonsfeil, så normal slitasje på slitedeler dekkes ikke av nybilgarantien. Eneste unntaket og der KIA fortsatt har 5 års garanti, er på 12 volts batteriet og på radio-/lyd- og navigasjonsanlegg og på lakk. Lakkgarantien er på 5 år eller 150 000 kjørte kilometer.

KIA har forbedret vilkårene ytterligere

Selv om KIA har vært i en klasse for seg på nybilgaranti gjennom mange år, er vilkårene nå ytterligere forbedret. Alle kunder vil nå motta en påminnelse før nybilgarantien går ut. Samtidig får du gratis lånebil ved garantireparasjon og full garantidekning på alt ekstrautstyr montert i Norge og fem års garanti for garantibyttede komponenter.

KIAs nybilgaranti = attraktive bruktbiler

7 års nybilgaranti er unikt. Det er også unikt at vi kan selge brukte biler med nybilgaranti. Det er ikke alle som er klar over at nybilgarantien følger bilen helt til den er 7 år. Mange tror at når man kjøper bruktbil er det bruktbilgarantien som gjelder. Kjøper du f.eks. en 3 år gammel KIA får du med deg 4 års nybilgaranti. Det er attraktivt, så attraktivt at det kan være «ventetid». I løpet av tre uker i januar solgte vi 4 brukte KIA Sportage. Den ene fikk vi inn på en fredag og ble solgt på mandag.

Kort oppsummert – dette omfatter KIAs nybilgaranti, som igjen er kåret til Norges beste:

  • Garantien gjelder alle biler importert og solgt av Kia Bil Norge.
  • Ingen kilometerbegrensning første tre år, unntatt for biler i bruk som taxi, hvor begrensningen er 150.000 km.
  • Over hele 7-års perioden er kilometerbegrensningen 150.000 km.
  • Lakkgarantien er på 5 år/150.000 km, det som inntreffer først.
  • Radio/lydanlegg/navigasjon er garantert i 5 år/150.000 km, det som inntreffer først.
  • Servicedeler er garantert i 2 år.
  • Tilbehør som er solgt og montert på bilen før/ved levering er garantert i 7 år.
  • 12 volts batteri er garantert i 5 år.
  • Dekning for litium-ionpolymerbatterikapasitet: Litium-ion-polymerbatteriets («EV-batteriets») kapasitet har en garantidekningsperiode på 7 år eller 150 000 kilometer fra datoen for første registrering, for kapasitetstap under 70 % av den opprinnelige batterikapasiteten.
  • Normal slitasje, vedlikehold og normale justeringsarbeider er ikke omfattet av garanti.

Kontakt oss om du er nysgjerrig på våre biler og betingelser.

Her kan du lese Forbrukerrådets store Bilgarantiguide for 2018.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *