Bli kjent med Inge på verkstedet

Skogbygdingen Inge Johansen stortrives på verkstedet hos Bilsenteret R2, hvor han nå har jobbet i et snaut år. Foruten bilmekanikerutdannelse, har han variert arbeidserfaring og fritidsinteresser som krever treffsikkerhet.

– Jeg trives veldig godt her på Bilsenteret R2, både sammen med de dyktige og omgjengelige kollegaene, men også med de varierte arbeidsoppgavene vi har på verkstedet, sier Inge.

Gleder meg til hver eneste arbeidsdag

– Jeg har aldri jobbet noe sted hvor arbeidsmiljøet er så godt som her. Jeg gleder meg til å treffe kollegene mine hver eneste dag.

Her jobber vi side om side, alle stiller opp for hverandre og hjelper til, uansett om man er sjef eller ikke. Det er ganske unikt. Kollegene mine er trivelige karer, som jeg kan omgås privat også.

Jeg stortrives når jeg får skru, mekke og stelle med biler, sier Inge Johansen.

En helt vanlig dag på verkstedet for meg består av mye EU-kontroller, da det er den «bukken» som er min. Men, det går aldri en dag uten servicer eller reparasjoner.

– I ny og ned dukker det også opp kunder som trenger litt assistanse der og da. Og det er hyggelig å kunne være til hjelp. Det kan handle om å bytte en lyspære eller lignende. Jeg synes dagene er varierte og synes det er fint da vi kan hjelpe kundene våre med å løse akutte problemer. Jeg har snart jobbet her i ett år og har ikke sett eller hørt om en eneste misfornøyd kunde.

Luksus med bare 10 minutter til jobb

– Jeg er glad jeg reagerte på stillingsannonsen som dukket opp på Facebook. Jeg skrev søknaden umiddelbart og sendte av gårde. Jeg hadde hørt flere skryte av både samholdet, tonen og arbeidsmiljøet der. Det virket som om de som jobbet der hadde det gøy på jobb. At jeg nå også bare har 10 minutter å kjøre på jobb, mot 1 time tidligere betyr at jeg får mer tid til familie og fritidsaktiviteter.

Variert arbeidserfaring

Inge har jobbet som bilmekaniker både på Sørumsand hvor han var lærling, siden på Strømmen og Skjetten. Til sammen har han ca 17 års erfaring fra bilbransjen. Men han har jobbet i andre spennende bransjer også, blant annet som snekker, sveiser og vaktmester.

Det var etter noen år utenfor bilbransjen at jeg begynte å savne å skru biler. Det er bilmekaniker jeg er utdannet som, så der er kanskje ikke så rart at det er her jeg føler meg mest hjemme.

Elgjakt, friluftsliv, skytterlaget, bil og familie

Inge sin største lidenskap, og det han gleder seg aller mest til hvert år, er elgjakta.

Da kjenner man at man lever, sier Inge. – Det er spenning og adrenalin fra vi går ut grytidlig på morgenen til vi kommer inn igjen på kvelden.

Det meste av tiden fra oktober og utover handler om elgjakt. En gang jaktfrelst – alltid jaktfrelst, sånn er det bare sier Inge. Familie og bilhold er også viktige ingredienser i Inges hverdag.

Han har også lederverv innen skytesporten. Etter å ha vært aktiv skytter i en del år tok han over ledervervet i Skogbygdens Skytterlag, som han alltid har vært medlem av. Han forteller om et stort, aktivt og godt skyttermiljø i Skogbygda. Skytterlaget har 15-20 aktive skyttere.

– De yngre skytterne våre er ivrige og gjør det bra ute i konkurranser, sier Inge. – Selv skyter jeg nå stort sett bare interne konkurranser.

– Som leder i skytterlaget er jeg heldig som har med meg mange og flinke folk. Det er mye som skal følges opp, både i laget, kretsen og samlag. Vi jobber godt sammen for at alt skal fungere smidig, og for at skytterne våre skal få så gode treningsforhold som mulig. Og vi i Skogbygden Skytterlag er veldig glade for at Bilsenteret R2 har vært med å støtte oss gjennom flere år, avslutter Inge.