Derfor bør du også prøvekjøre KIA e-Niro

Ventetiden er over – spenningen er utløst – og vi bobler over av begeistring! Nå har vi den mye omtalte e-Niro i butikken vår på Opaker, sier daglig leder Thorolf Rudolfsen. Vi anbefaler en prøvekjøring.

Interessen rundt KIA e-Niro har vært stor og vi visste vi ventet på noe helt spesielt fra KIA i denne e-Niro’en.

Så fort vi fikk bilen måtte vi ta en prøvetur med en gang, og vi ble ikke skuffet.

Vurderer du å kjøpe elbil neste gang du skal bytte, anbefaler vi at du i hvert fall prøvekjører e-Niro. Når du skal kjøpe bil er det viktig å ha noe å sammenligne med. Hos oss er vi ganske sikre på at e-Niro blir den nye familie-elbilen.

Nå har vi hatt demobilen noen uker og mange har prøvekjørt. Superlativene fra de som har prøvekjørt er mange.

Kort oppsummert etter prøvekjøring:

Lekker, stille, kraftig, kvikk, god plass, komfortabel, svært god rekkevidde og myke kjøreegenskaper

e-Niro er stille, men særdeles kvikk i akselerasjonen – kan neste minne om en sportsbil. Så vær varsom så du ikke overskrider fartsgrensen. Når du kjører vil du oppleve at KIA e-Niro har kjøreegenskaper som er myke og vennlige.

Med sitt unike design ser e-Niro ut som en SUV, og når du setter deg inn og kjører får du også en sterk følelse av å kjøre SUV.

Helt ny front, med tett øvre grill og nytt design med LED-signatur i fangeren, er noe av det som skiller e-Niro fra de andre Niro-modellen. Du kan også skille den ut på de blå-turkise detaljene.

Kraftigere og raskere enn forventet

– Med 204 hestekrefter og 395 Nm (Newtonmeter) innabords skyter e-Niro fart ekstremt kjapt. (Jo høyere Nm-tall jo kjappere akselerasjon).

Selv ble jeg nesten litt overrasket over hvor raskt den akselererte, sier Rudolfsen. 7,8 sekunder fra 0-100 km/t – det står det respekt av. Mist like overrasket ble jeg da den også dro på skikkelig da den allerede var oppe i god fart.

Derfor er KIA e-Niro den perfekte familiebilen

En familiebil skal fylle mange kriterier – både hos sjåfør, sidepassasjer og baksetepassasjerer. For elbiler kommer rekkeviddekravet i tillegg. Vår erfaring er at de viktigste kriteriene som stilles til en familiebil er:

  • Pris
  • Plass
  • Rekkevidde (på elbil)
  • Driftsikkerhet
  • Gode garantier

KIA er i særklasse på både pris, plass, rekkevidde, driftssikkerhet og gode garantier, sier Rudolfsen.

– KIA har fortsatt markedets beste nybilgaranti på hele 7 år. Dessuten er det så langt ingen andre elbiler som byr på den samme store «pakke» til en så gunstig pris. KIA e-Niro er rett og slett et fornuftig bilkjøp.

God plass – både foran, bak og i bagasjerommet

Forsetene er i skinn og er komfortable å sitte i med sin med gode ventilasjon. Rattet kan du justere i alle retninger og avstanden til pedalene, samt knevinkel, er riktig. Her satt jeg utmerket. Fordi e-Niro har SUV-høyden stiger du inn og ut av bilen. Det er mange småbarnsforeldre som foretrekker høyere biler fordi det da er enklere å feste barna i barnesetet eller selen.

Baksetet er montert litt høyere enn i hybridutgaven. Benplassen bak er imponerende god. Et bitte lite minus er at voksne med lange ben kan få en ukomfortabel knevinkel fordi gulvet er høyt montert.

Bagasjerommet huser mer enn noen annen i klassen, hele 451 liter.

First Edition – høyeste utstyrsnivå

Til å begynne med kommer e-Niro bare med ett utstyrsnivå i Norge – First Edition. Da får du alt det utstyr, inkludert funksjoner som køkjøringsassistanse, adaptiv cruise, filholder, ventilerte skinnseter, oppvarmet baksete, JBL stereo og mye, mye mer som du enten ikke får, eller som du må betale ekstra for hos andre.

Siste nytt fra KIA om e-Niro

De første e-Niro‘ene kom til Norge denne måneden. Dette var demonstrasjonsbilene som vi nå har én av på Bilsenteret R2. Neste sending med ca. 100 biler vil komme tidlig i januar, og bli klare for utlevering til de første kundene i løpet av januar.

Når det gjelder antall leveringer for 2019 er det vanskelig å si noe sikkert. Et anslag nå er at Norge vil få tildelt ca. 2000 e-Niro, men det kan bli færre og det kan bli flere. Produksjonen vil være noe begrenset i starten, men vil øke utover året. Norge er et prioritert land på e-Niro i tillegg til 3 andre land i Europa, og KIA Norge jobber hardt for å få flere biler gjennom alle kanaler.

Så snart vi vet mer kommer vi tilbake med oppdatert informasjon om leveringssituasjonen, sier Thorolf Rudolfsen.

Ta gjerne kontakt med oss her for å bestille prøvekjøring.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *