Historien om kule KIA Soul Electric – vel verdt å lese

Vi på Bilsenteret R2 har solgt mange KIA Soul siden den ble lansert, sier Thorolf Rudolfsen. – Ikke så rart, for det er en utrolig kul og tøff bil. Vi fikk vår første KIA Soul for salg i 2014.

Flest kunder har kjøpt bilen til privat bruk, men vi har også kunder som har kjøpt den som firmabil.

Historien til KIA Soul er artig.  Bil- og Motorbloggen formidler historien helt fra starten i 2005, da designeren Mike Torpey ble sendt ut fra KIAs designstudio for å få ideer til en helt ny kompaktbil.

Vi har klippet noen interessante linjer fra artikkelen:

  • Turen gikk til Sør-Korea, og underveis så han en dokumentar på TV om villsvin og deres betydning i koreansk kultur, hvor de blir sett på som sterke, smarte vesener. Den fascinerte Torpey i den grad at han begynte å tegne. Et villsvin med ryggsekk, nærmere bestemt.
  • Soul startet nemlig livet som en normal fossilbil i 2009, ment for urbane unge mennesker med behov for å skille seg ut i asfaltjungelen.
  • Suksessen har også vært stor. For én ting er elbil-suksess i Norge, noe ganske annet er det faktum at Kia har solgt opp mot 150 000 Soul i USA hvert år siden 2011. Ikke bare har det ført til mye over en million biler totalt, Soul har flere år vært USAs mest solgte småbil.
  • Neste KIA Soul  holder stilen.
  • Soul ventes inn i løpet av neste år, som 2020-modell. Da vil den komplettere Kias elektriske program og bli Niro Electrics kule lillebror.

Les hele saken i Bil- og Motorbloggen her. Dette er spennende lesing for oss som er skikkelig KIA- og Soul-fan, sier Thorolf.

KIA Soul Electric – en av de kuleste

– KIA er på hugget og langt fremme i utviklingen. Og hele historien om utviklingen og designet, er ganske spesiell og morsom. Derfor er vi svært spente og forventningsfulle på neste generasjon KIA Soul – den tredje i rekken.

Thorolf Rudolfsen
Daglig leder Thorolf Rudolfsen ved Bilsenteret R2 synes KIA Soul Electric er en av de kuleste bilene.

Populær i Norge

I Norge er KIA Soul Electric blitt en populær elbil. Nå er det altså snart klart for tredje generasjon, som også har fått nytt navn – KIA e-Soul. I dag, 28. november, vises den nye bilen på LA Auto Show. Vi er ikke i tvil om at den får strålende mottagelse og gode omtaler fremover. Vi regner med å få 2020-modellen i butikken et godt stykke inn i 2019. – Vi skal holde deg oppdatert!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *