Liker alt ved nye KIA e-Soul

– Endelig har vi sett den – nye KIA e-Soul, og jeg liker alt jeg ser, sier Thorolf Rudolfsen. KIA er helt rå på utvikling.  Spesielt godt liker jeg at de har tatt vare på det spenstige, litt særegne, firkantede designet, samtidig som den er blitt mer aerodynamisk. Og selvfølgelig, de to batteripakkene.

KIA e-Soul er lett å kjenne igjen i trafikken med sitt karakteristiske design. Nye oppdaterte støtfangere og en front som har fått et tøffere uttrykk gjør den mer aerodynamisk. Jeg liker definitivt det jeg ser, både av eksteriør og interiør!

 

Interiør nye KIA e-Soul
Sjekk de tøffe detaljene på interiøret da, sier Thorolf Rudolfsen. (Foto er hentet fra bos.no.

 

Nye KIA e-Soul lanseres i april, men jeg er litt usikker på når vi har den i butikken. Det skal jeg holde dere oppdatert på. Jeg håper den kommer tidlig på vårparten, for denne vil jeg være den første til å prøvekjøre, sier Thorolf. De første bilene for salg kommer til sommeren.

Du kan allerede fra mandag kl 12:00 sette seg på reservasjonslisten. Ved å betale kr 7.777,- har du reservert bilen, men ikke bundet deg til å kjøpe. Du får tilbake reservasjonsbeløpet om du ombestemmer deg og avbestiller.

Reserver din e-Soul her

(fra kl. 12:00 mandag 4. mars)

 

Gleder meg til å prøvekjøre denne, sier Thorolf Rudolfsen. (Foto er hentet fra bos.no)

Velg mellom to batteripakker

At KIA e-Soul også har fått to batteripakker å velge mellom er storartet. På det største batteriet får du en rekkevidde på inntil 452 km. Det minste batteriet gir deg en rekkevidde på 277 km. Ladesystemet er CCS, og bilen kan lades fra 20 til 80 % på 42 minutter på en 100 kW DC hurtiglader. Ladeporten finner du i en luke i frontpartiet.

Sparer på energien

e-Soul kommer har kommet med ny og energibesparende teknologi. Med KIAs effektive varmepumpe og ventilasjonsanlegg kan du for eksempel stille inn varmen kun på sjåførsiden dersom du er alene i bilen. Batteriene til e-Soul har 25% bedre energieffektivitet enn forgjengeren.

To-farget eller enkeltfarget med soltak

Du kan fortsatt glede deg over muligheten for å få en to-farget modell eller en enkeltfarget med soltak. De runde lampene fra tidligere generasjoner er erstattet med nye LED-hovedlys og LED-tåkelys.

Sikkerhet i fokus

Nye KIA e-Soul er utstyrt med mer moderne teknologi som gjør den enda mer komfortabel og sikker. Standardutstyr inkluderer blant annet automatisk nødbremsesystem og blindsonevarsling, samt seks kollisjonsputer. Du får også kollisjonsvarsling, førervarsel ved tretthet og varsel for kryssende trafikk bak.

Er blitt romsligere og kraftigere

KIA e-Soul har også blitt romsligere, og er 5,5 centimeter lenger enn forgjengeren. Nå får du bedre plass både foran og i baksetet, samt en lastekapasitet på 315 liter, og 1339 om du legger ned baksetene. Den kraftigste elmotoren i e-Soul har 204 hk/150 kW, og et dreiemoment på 395 Nm, en økning på 39 % fra utgående modell. 0-100 km/t gjøres unna på 7,6 sekunder.

Daglig leder Thorolf Rudolfsen hos Bilsenteret R2.

Teknologi i førersetet

Elbilen kommer med et generelt høyt utstyrsnivå. Du kan velge mellom tre utstyrsnivåer med 39,2 kWh-modellen. Det høyeste utstyrsnivået får du med 64 kWh-modellen. Setevarmer og varme i rattet er standard for alle modellene.

Som første bil i Europa kommer e-Soul med KIAs Uvo Connect-system som gir mulighet for fjernstyring og informasjon om ladestatus.

Flere tilkoblingsmuligheter

Nye e-Soul er første modell i Europa som leveres med KIAs UVO CONNECT telematikksystem og en 10,25-tommers TFT-LCD bredskjerm for å betjene smarttelefon og infotainment-system.

Via skjermen og smarttelefon kan sjåføren få data som trafikkinformasjon, værmelding og oppdaterte parkeringsmuligheter i sanntid. Systemet kan også identifisere og definere status på nærliggende ladestasjoner.

Systemet er kompatibelt både med Apple CarPlay og Android Auto, og to telefoner kan kobles til samtidig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *