Rengjør AC-anlegget – få bedre inneklima i bilen

Visste du at muggsoppen stortrives i bilens AC-anlegg? Hodepine og luftveisproblemer etter kjøreturen kan tyde på at det er på høy tid med en grundig rengjøring. Med vår Mist-behandling garanterer vi deg et sunt og godt inneklima i bilen, sier Stian Granli, vår kundemottaker.

Vi hører om skoler som har måttet holde stengt på grunn av muggsopp. Få er klar over at også bilen kan være et gigantisk muggsopplager. De fleste av oss sitter i bilen minst en time daglig – mange opptil både to og tre timer. Da bør man være påpasselig med at inneklimaet i bilen er godt.

Ubehagelig lukt fra AC-anlegget kan være muggsopp

– Alle biler med aircondition-anlegg utvikler over tid en bakterie- og soppflora på grunn av fuktighet, sier Stian.  – Bakteriene spres ut i kupeen via luftekanalene i dashbordet.

I verste fall kan dette medføre både allergiske reaksjoner, hodepine og luftveisproblemer for bilfører og øvrige passasjerer. Merker du en ubehagelig lukt i bilen når du skrur på AC-anlegget, anbefaler vi at du tar vår Relekta Mist-behandling, sier Stian.

Luftfilteret stanser ikke mikroorganismer

Fuktighet som samler seg i rillene til fordamperen på bilens klimaanlegg, gjør det til et samlingssted for bakterier og mikroorganismer. Det fører til et dårlig innemiljø i bilen da luftfilteret i klimaanlegget ikke stanser bakterier og mikroorganismer som spres ut i kupeen når klimaanlegget står på. Dette kan forårsake allergiske, astmatiske og forkjølelseslignende reaksjoner, hodepine eller tretthet og annen irritasjon av slimhinner og luftveier.

Fuktighet gir gode vekstforhold for bakterier

AC-anlegget i bilen produserer mye fuktighet, noe som gir gode vekstforhold for bakterier. I luftekanalene i dashbordet vil disse bakteriene spres ut i kupeen i bilen, og skape risiko for allergiske reaksjoner og vond lukt i bilen. Det er ikke mulig å komme til å rengjøre kanalene på vanlig måte.

Få friskt AC-anlegg – bestill en Mist-behandling

Med Mist-behandlingen fjerner man mikroorganismer, mugg og bakterier selv på steder der det ellers er vanskelig å komme til. Det gir bilen et friskt klimaanlegg som sørger for en god luftkvalitet. En Mist-behandling koster bare 499,- og er en god investering for å få et sunt og godt inneklima i bilen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *