Bildet viser en mann i en bil

Superselger Sjøli

 Rune Sjøli er en populær mann. Spesielt blant kundene. Og medarbeiderne på Br2 AS. Ifølge dem har superselger Sjøli virkelig fått sving på saker og ting. Særlig på bruktbilsaget.

 -Neineinei. Dette er ikke noe enmannsshow, sier superselgeren, og rister lett på hodet.

-Vi er tre selgere her som alle sammen står på for å holde hjulene i gang. Dette er et skikkelig lagarbeid og ikke noe superselgergreier. Vi er blant annet helt avhengig av et velfungerende

verksted for å kunne levere denne mengden biler.

 

Spiller ingen rolle hvem som har solgt bilen

Det er likevel noe med tall som selv ikke en kledelig beskjeden kar fra Skaubygda kan forklare seg bort fra. Til våren er det fem år siden Rune byttet ut tilværelsen som omreisende isenkramselger med en litt mer stasjonær jobb som selger for Br2 AS. I løpet av disse årene har han kvittert ut mer enn 1000 biler, og solgt enda fler.

-Det første året var det jo du som solgte og jeg som signerte, ler daglig leder Thorolf, og Rune ler forsiktig tilbake.

Statistikk er ikke hans greie. I hvert fall ikke det som går langt tilbake i tid, det får andre ta seg av. Men tallene for de tre siste månedene, de har han i hodet. 96 solgte biler. Syv av dem nye, resten pent brukte.

-Hvor mange av dem jeg har solgt? Nei, det aner jeg ikke. Ikke spiller det noen rolle, heller. Dette er som sagt et lagarbeid!

 

Fornøyde kunder er mer enn et valgspråk

Han har vært bilmann i hele sitt liv. På sin hals, egentlig, og selv i det nesten kvarte århundret der han reiste rundt med jernvarer av ymse slag, var han titt og ofte innom bilforhandleren på Herbergåsen.

Opp gjennom årene har jeg skaffet meg et temmelig stort nettverk over store deler av Østlandet, jeg vet hvor jeg skal lete for å finne kurante biler, for å si det sånn.

Ikke overraskende har bruktbilpila gått jevnt og trutt opp til høyre på de snart fem årene Rune har stått på lønningslista til Br2 AS. Bare på den første måneden sørget han for 36 solgte bruktbiler, og senere er den personlige rekorden blitt slått adskillige ganger. Men hovedpersonen selv er verken opptatt av rekorder eller prestasjoner. Det er gleden som er viktig.

-Å se hvor fornøyde folk blir når vi har klart å finne akkurat den bilen de har vært på jakt etter. Det er en personlig tilfredsstillelse. Fornøyde kunder er mye mer enn et valgspråk for oss her på bilsenteret.

 

Enhver bilselgers drøm

Til daglig kjører han en dieseldrevet Kia Sportage, og i garasjen står en elektrisk Kia Soul som kona benytter. Men egentlig er Rune en vaskeekte amcar-mann.

På sin hals, faktisk. Av den typen som mener at ingenting kan måle seg med lyden av en god gammeldags V8’r, og det vakreste som finnes er å dra ut prakteksemplaret av en 2014 Ford Mustang Hertz Penske GT en deilig sommerdag. Den er for øvrig den eneste av sitt slag i Norge. Så hva får en entusiast med bensin i blodet til å selge beskjedne koreanske biler?

-Beskjedne?! Denne bilen kjører fra Mustangen min når som helst. 585 hestekrefter er mye mer enn det Forden min har å rutte med. Elektrisk er den også. Lynkjapp, og mye bedre å kjøre. Det kan ikke sammenlignes, sier Rune, og mener den knallrøde utgaven av Kia Ev6 GT er noe av det grommeste han noen gang har kjørt.

-Kia lager gode, praktiske, fornuftige, sikre og velkjørende biler som folk vil ha og som de har råd til. Det er en kombinasjon som det er vanskelig å slå. Enhver bilselgers drøm.

 

Kjører kunden hjem

Rune Sjøli er ivrig når han snakker om bil. Han skulle gjerne pratet mer om fantastiske EV6, som «veldig fortjent», som han sier, ble årets bil i Europa i fjor, og kjempestore EV9, som kommer i god tid for jul, eller en av de andre flotte bilene som Kia-forhandleren kan friste med.

Og bruktbilene som han ikke engang rekker å legge ut på internettet før de forsvinner ut av butikken. Han har mye på hjertet, og skulle som sagt gjerne fortalt enda mer, men han har ikke tid. Det sitter et par og venter på han. De har kjøpt bil, og Rune skal kjøre dem hjem.

-Det skulle bare mangle. De har kommet helt fra Skjetten for å handle bil av meg. Da skal de jammen få slippe å ta bussen tilbake!

 

bildet viser en knapp med teksten "kontakt oss"